måndag 16 april 2012

Gothcon 2012

Under påsken befann jag mig i GöteborgGothcon ägde rum. Det var ett riktigt bra år och med en hel del höjdpunkter. Här följer några av dessa;


Sovsal

Varje år väljer jag sovsal helt på måfå. Jag helt enkelt klickar på första bästa jag hittar i listan. Denna gång hamnade jag i samma byggnad som butikerna håller till. Som vanligt förbereds sovplatsen vilket betyder bland annat att en luftmadrass behöver pumpas upp. Jag hade dessvärre glömt bort från föregående år att den fotpumpen jag har inte är den bästa (läs: värdelös). Att pumpa med den skulle ta halva natten och madrassen skulle inte vara tillräckligt pumpad.
Min lösning på det hela blev att pumpa den så pass att jag inte kände golvet när jag la mig och senare när jag packade för hemresa, lämnade jag kvar pumpen på plats. Nu måste jag helt enkelt skaffa en ny pump. Och vem vet, kanske någon annan fattade tycke för pumpen?
Brandlarm

Under första kvällen gick brandlarmet. Ett högt, mördande oljud ekade i hela byggnaden. Väl ute fick vi information om falskt larm och alla kunde nu gå in i byggnaden igen med en present i form av hörselskada.

Öronproppar

Den största upptäckten under hela konventet var något jag borde ha kommit på för länge sedan; öronproppar! Denna fantastiska upptäckt gjorde mina nätter på konventet betydligt mer sömnvänliga, speciellt då sovsalens obligatoriska snarkare (alla sovsalar har minst en sådan) hamnade vid min sida. Öronproppar är fantastiska.

Munchkin

Jag har spelat Munchkin tidigare men i år var första gången jag var med i en turnering. En match innan turneringen fick fungera som en påminnelse av reglerna då det var länge sedan jag spelade spelet sist. Den matchen varade över 2 timmar. Turneringen varade mycket längre än så. Men i det stora hela var spelet riktigt roligt, som det ska vara och brukar vara.

Verbal Kombat

Ett flertal gånger har jag velat vara med i detta framförande, men alltid missat det då jag oftast har sovit vid den tiden. Men denna gång blev det annorlunda, denna gång var jag med. Det var en rolig upplevelse och väldigt nervöst sådant. Jag märkte i efterhand att jag gjorde många misstag och fel (bland annat pratade med för låg röst) men det är något som kan slipas på till kommande år - om jag inte sover.


Hemresan

Detta måste förmodligen varit den mest komiska resa jag någonsin gjort. Inte nog med att det var banarbete som påverkade resan, informationen stämde aldrig. Det började bra från Göteborg även om vagnen jag skulle åka i inte fanns (vilken den sedan gjorde, det var den jag satt i men på utsidan hette den något helt annat) för att sedan leda till fem byten till helt andra tåg och tågbussar. Det bästa var nog ändå att bussen jag skulle ta vid ett byte enligt min biljett, existerade inte.
Men saker och ting löste sig, jag kom hem i slutändan trots en timme senare. Så tack SJ och Skånetrafiken för en spännande resdag som tog halva söndagen.

I det stora hela var detta en riktigt bra och underhållande helg. Träffade på väldigt många intressanta och trevliga personer. Några andra saker jag gjorde var också att prata med en tjej om BJDs som jobbade i en av butikerna, deltog i en teckningstävling (som jag inte vet resultatet av), deltog i flera spel med helt nya bekantskaper och mer. Precis som det ska vara på ett konvent, med andra ord.

Inga kommentarer: