tisdag 10 juli 2012

Helgen som passerades var det marknadsdag i stan. Ganska lugnt de första två dagarna då regnet låg lurpassande runt hörnet kring det enorma molnet på himlen. Under söndagen var vädret desto varmare med strålande solsken.
Mina fynd utgjordes främst av godisremmar och nötter. Mest nötter. Nötter är gott.

Varje år finns det alltid någon typ av tema som marknadssäljarna använder. Foppatofflor är ett exempel. I år var innegrejen Iphone-skal och Angry Bird-kramdjur.
Förmodligen noterade jag det hela mer, det var väldigt många barn som hade köpt/fått ett leksaksgevär. Sådana plastgevär som för en massa ljud och ljus ifrån sig. Ljud är tydligen kul och och ljus också. Kan inte låta bli att på något vis känna något obehag av själva affärsidén. Speciellt vid ett tillfälle när jag ser en pojke ha mynningen mot hakan, trycker av och automatgevärets lampor blinkar.
För egen del ska jag nog inte säga så mycket. Jag hade själv en knallpulverpistol, en laserpistol och en dynamitklocka som barn. Knallpulverpistolen minns jag inte riktigt varför jag egentligen skaffade (kanske pga jag läste en del Lucky Luke som barn), laserpistolen förmodligen pga det fanns en bild på en turtle på sidan (sedan när bar turtles laserpistoler?). Dynamitklockan tyckte jag var ganska tuff för den påminde mig om en bomb från Looney Toons och deras Road Runner.
Kanske därför leksaksvapen är lockande? Det påminner om något annat vi sett i ett annat sammanhang, även om det kanske inte ens hör hemma där.

Jag förstår ändå inte var den så kallade roliga idén med en sprayfärgad färgglad fläck på håret kommer ifrån. Ungefär som om en mås attackerade med en sprayburk i handen; "EKLÄÄÄRG! You're tagged!"

Well, jag håller mig till mina nötter ett tag till. Nötter är trots allt gott.

Inga kommentarer: