onsdag 2 april 2014

Titta en sköld!

Förra veckan hade Captain America: The Return of the first Avenger biopremiär (eller The Winter Soldier som dess originaltitel egentligen är). Uppföljaren till första filmen om Captain America. Marvel vet vad de kan och erbjuder därefter. Action, konspirationer, massa explosioner och ett och annat skämt samt oneliners här och där. Nya karaktärer som presenteras är The Falcon, medhjälpare till Captain America och The Winter Soldier, den nya motståndaren.

Och filmen var... okej. Det var inte så mycket mer än så.
Ibland kunde jag känna att Captain America kunde vara något FÖR super. Ett exempel är när han faller från hög höjd och landar på sin sköld för att dämpa fallet. Han får lite ont, men kan resa sig upp och springa därifrån och göra några stunttrick. Min första tanke var att han skulle åtminstone ha brutit armen eller stukat den. Skölden är inte direkt slät på insidan om inte jag missminner mig.
Men han tål inte pistolkulor. Så Stålmannen är han inte.
Det förklaras säkert i den första filmen om hans styrka. Måste dock erkänna att det var väldigt länge sedan jag såg den och behöver se om den för uppdatering. Om serieversionen har jag inte heller läst så pass mycket att jag egentligen kan jämföra.

Black Widows roll har blivit större. Det går att säga att filmen handlar om både henne och Captain America. Winter Soldier hamnar lite i baksätet och när det avslöjas vem han är, ger det tyvärr inte mycket.

Rekommendation att se för den som gillar Marvel, då det alltid dyker upp något nytt och spännande (ett oväntat namn nämndes i denna film och det ska bli intressant om de bygger vidare på det på något vis). Annars är det action som action. Crash boom bang.

Inga kommentarer: