söndag 24 augusti 2014

Cowabun... Nä.

Ännu en vecka har passerat. Här går det undan!

Bildmanus från förra veckan
Det bildmanuset jag gjorde förra veckan har jag arbetat vidare med. Räknade med att i samma hastighet skulle ta ungefär en vecka att åtminstone få allt färdigtecknat. Det blir dock inte alltid som beräknat då mycket kan komma emellan... Hoppas jag kommer få tid och ro under den kommande veckan istället.
Färdig design för huvudkaraktären och en annan karaktär är färdiga. Sedan har första sidan blivit tuschad. Ungefär så pass långt har jag kommit.

Tumblr bild nr 300
Under veckan hann dök bild nummer 300 upp. Otroligt att det har blivit så pass många. Dagarna fortsätter och än så länge kommer även en ny bild varje dag att göra detsamma!

Teenage Mutant Ninja Turtles
Såg den nya TMNT-filmen under veckan. Nu är jag uppvuxen med 90-talets sköldpaddor och jag har sett hur sköldpaddorna har varit både före och efter denna period. Mina förväntningar var med andra ord inte höga.

Filmen visade sig inte vara värdelös. Den var fullständigt värdelös!
Storyn var mer grötig än någonsin då allt var tvunget att höras ihop på något sätt. April O´Neils far hade varit med och experimenterat på råttor och sköldpaddor (som senare blev Splinter och ninja turtles). 90-talet var det ett barn som hade tappat sina sköldpaddor i kloakerna och sedan kommit i kontakt med mutangen (på baksidan av förpackningarna till actionfigurerna var det en bild på Shredder som hällde i detta). Men å andra sidan, historien har ändrats hela tiden sedan första omstarten.

Och skämten... Michelangelo flörtar ständigt med April och vid ett tillfälle, inför de övriga sköldpaddorna, "paxar" han henne. Jag kan tänka mig att försvaret från manusförfattarna följande är; "de är tonåringar och de beter sig så här". Uruselt försvar och rent av dumt.
För att inte tala om det tillfället när Vern, Aprils kollega, kör en lastbil och April hänger utanför bildörren för att ta bilder. Då får vi se hennes arsle och Vern säger; "Bra, fortsätt ta bilder! Missa inget!". Det är inte heller något roligt.

Upplösningen av filmen? Väldigt hastigt och snabbt ihopsatt.

Nu var detta en film producerad av Nikelodeon för 10-åringar. Såklart att jag skulle finna det ointressant och dåligt. Men det finns gränser för vad som passar och inte passar. Detta var en film som hade kunnat vara så mycket bättre. Enda positiva att säga om den är dataeffekterna. Splinter var förmodligen den som såg bäst ut. Sköldpaddorna fungerade, såg bättre ut på film trots att de stod i mörkret för det mesta. Shredder var en Transformers junior.

Inga kommentarer: