söndag 3 augusti 2014

Kulturtips!

En vecka går minsann riktigt fort och denna vecka var sannerligen inget undantag.
Det har blivit lite tecknande men också ett dyk i kulturen.

The house of the Borderland
Läste så pass sent som igår ut en serie baserad på William Hope Hodgson som heter The House on the Borderland. Richard Corben och Simon Revelstroke anpassade den för denna serieversion och det var även Richard som tecknade (medan Lee Loughridge färglade).
Handlar om ett hus vid en avgrund och vi får först följa två pojkar som först flyr från en bar då de har blivit ovänner med ägaren och gästerna. En av de finner sedan en gammal bok vid en ruin och i den berättas historien om en bror och en syster som bor i detta hus.
Svinliknande monster dyker upp och det blandas med blod och skräck.

För egen del tycker jag historien var intressant och blev intresserad av fler verk av denna författare.

Guardians of the Galaxy
Filmen hade premiär nu i fredags. Majoriteten av biobesökarna var män (som läst serierna) och barn som gillar de tidigare filmerna av Marvel.
En vän till mig tyckte att titeln låter som en barnfilm. Nu i efterhand kan jag svara att det var det inte - men däremot en familjefilm som var fylld av humor och action.
Jag har inte läst serierna och kan inte jämföra vad de tagit med eller lagt till. Ur tidigare erfarenheter vet jag dock att Marvel är väldigt smarta och plockar upp gammalt material för en hög igenkänningsfaktor så det finns säkerligen väldigt mycket att känna igen.

Jag gillade filmen. Den gav väldigt många skratt och var väldigt snygg gjord. Ingen idé tycks ha tagits bort.
Trodde jag skulle falla mer för Rocket (som så många andra verkar göra) men istället fastnade jag för Groot. Återstår nu att se hur han och alla de andra kommer att utvecklas som karaktärer inför nästa film (det har sagts att det ska komma en uppföljare 2017).

För alla de som gick innan eftertexterna hade försvunnit; Vet ni inte att Marvel alltid kör med ett filmklipp i slutet på sina filmer? Det gjordes även denna gång. Det kändes mer som ett skämt, men alltid roligt att se en karaktär som kanske inte tillhör favoriterna, men som är väldigt minnesvärd. Ingen spoiler i sig, men det enda jag säger är att det var en viss anka som dök upp.

Inga kommentarer: