söndag 31 augusti 2014

När tekniken hälsar hem

Den här veckan kunde ha slutat illa. Riktigt illa.

Datakrasch
Mitt i veckan kraschade hårddisken. Katastrof! Men det var ändå tur att jag hann säkerhetskopiera allt precis innan det skedde. Hårddisken i sig var väldigt gammal och sliten, det var bara en tidsfråga när den skulle ge med sig. Med hjälp av en pingvin och snabbt inköp av en ny hårddisk, räddades hela veckan. Det blev en sen uppdatering för serien under torsdagen, men det gick!

Tropikmässan i Kristianstad
Under helgen var det dags för tropikmässa. Det var väldigt packat med folk som hade kommit för att se djur som ormar, ödlor, (gigantiska) snäckor och foderdjur (som syrsor och kackerlackor). Även sköldpaddor, möss och igelkottar förekom. Folket i sig var blandat, allt från inbitna entusiaster till barnfamiljer a la Svenssons.
Det blev ett inköp, men inte till mig själv. Stort lass med bananflugor som jag senare idag ska transportera till min syster.

I det stora hela var mässan helt okej. Det mesta som förekom var ödlor (väldigt många kameleonter)  och ormar. Det förekom också väldigt många snäckor, vilket var oväntat från min sida. Tusenfotingar var det istället väldigt få av.

Disneys överraskningsägg
Så här ska det vara!
Tidigare har jag berättat om min stora besvikelse med Disneys överraskningsägg. I Kristianstad blev det också ett besök på BR-leksaker och de (tror jag) sålde ut sina ägg för 20kr/st. Skillnaden här var att dessa ägg faktiskt hade en bild som visade hur innehållet kunde se ut. Förutom Prinsessorna fanns det också Star Wars och Flygplan (tror det fanns en fjärde men minns inte vad). Alla hade samma typ av innehåll (nyckelring, klistermärke och något som jag tror är en tatuering). Jag valde att köpa endast ett prinsessägg. Någon måtta får det vara.

Innehållet för mig blev Ariel från Den lilla sjöjungfrun. Det finns tydligen 5 prinsessor till att samla på och dessa är Askungen, Belle (Skönheten & odjuret), Jasmine (Aladdin), Snövit och Rapunzel (Trassel). Värt att lägga till, figuren är väldigt bra målad.

Ska företag göra överraskningsägg, gör på det här sättet! Inga sockerbitar till godis eller löjliga plastsaker. Så här ska det vara!


1 kommentar:

Saraldor sa...

Pingviner är bra