söndag 10 augusti 2014

Ugglor i mossen

Denna vecka har det förekommit måleri.

Ommålad uggla
Jag har en uggla (tror den är av keramik) som har stått i köket en väldigt lång tid. Den var köpt på Åhléns och målad i svart och sprayad silver. För att vara ärlig, såg den ganska livlös ut.
Så jag valde att måla om den.

Jag hade ingen specifik uggla som utgångspunkt. Istället tittade jag på bilder på ugglor för att se
"uppsättningen" av färger och sedan målade den i nyanser av brun.

Resultatet blev jag osäker på, och det fanns bara ett sätt att ta reda på om det verkligen var bra eller ej - att ta ut den i naturen. Sagt och gjort, så gjorde jag. Och jag blev helnöjd med resultatet. Så pass nöjd att jag även gjorde en kort film baserad på fotona jag tog.

Pewdiepie som sommarpratare
Jag kan inte säga att jag är ett fan av detta Youtube-fenomen, men jag kan istället säga att det var intressant att lyssna på hans historia då han sommarpratade i P3. Att han har varit igång i 4 år tycker jag är en lång tid då jag trodde det istället handlade om 2 år.

Positivt att höra hans berättelse att det går att ta sig från ingenting till något. Att vara någon som flyr från verkligheten genom WoW-spel till att bli störst på Youtube. Vilket i sig är egentligen en bonus, att bli störst. Det som verkligen historien berättar är att det GÅR att göra något som du trivs med och vill göra. Vad det handlar om spelar ingen större roll.

Vad jag mer hade hoppats på var att han skulle gå djupare in på både uppbyggnaden av fenomenet, responsen av klippen och vad för fler hinder han har stött på. Han tog upp allt detta, men många gånger kändes det som om han bara skrapade på ytan.
I det stora hela tycker jag programmet var bra och han får godkänt som sommarpratare.

Inga kommentarer: