söndag 28 september 2014

Bland serier och labyrinter

   En vecka passerar fortare än vad en annan kan tro. Inte betyder det att det har varit en sysslolös sådan!


Seriearbete
   Den (fortfarande namnlösa) serie jag tidigare nämnt om, har arbetet fortsatt väldigt bra med. Än så länge har jag tecknat/tuschat 6 av 14 sidor. Bilden till höger kommer från sidan 3. Än så länge är det förmodligen favoritbilden. Huvudkaraktären (till vänster) möter en till synes mediterande varelse på en sten. Några kanske tycker att huvudkaraktären liknar mig, men mitt jag har inget med serien att göra. Inspirationen kom vid ett tillfälle jag var ute och gick med liknande kläduppsättning (och skägg) och kände mig aningen sliten. Fungerade väldigt bra till serien.

   Om handlingen; En man går i en öde ökenvärld och möter på en varelse som skickar honom till en stad.
Extremt kortfattad beskrivning.

The Maze Runner
   Igår, lördag, blev det ett biobesök med Christer. Han hade fribiljetter som vi utnyttjade till filmen The Maze Runner. Jag inga större förväntningar eftersom filmen verkar vara ännu en i mängden av Hunger Games-liknande filmer. Däremot hade jag hört att världens uppbyggnad skulle se riktigt bra ut och det fokuserade jag mig mest på att se.

   Filmen börjar med en kille som ligger medvetslös i en lasthiss. Han är genomblöt och hissen åker uppåt i full fart. Väl uppe blir han bemött av andra killar som har kommit till denna plats på likadant vis. Gemensamt har de också med en minnesförlust då de inte minns hur de kom dit. Snabbt får vår huvudperson tillbaka minnet av sitt namn (Thomas). Innan detta har han redan hunnit intressera sig för labyrinten som omger det gröna området. Finns det en utgång och hur ska de kunna ta sig ut?

   Mycket riktigt tycker även jag att miljöerna var intressanta och välgjorda. Däremot kunde jag inte låta bli att fnissa vid det tillfället då Thomas gömmer sig från en Griever (korsning av spindlar och skorpion av biologisk och tekniskt material) under murgröna i labyrinten. Även en mångmiljonfilm har svårigheter att dölja växter av plast. Filmen i sig känns som en i mängden av de Hunger Games-versioner som på senare tid har dykt upp. Detta är dessutom baserad på en bok precis som Hunger Games och Divergent också.

   Av berättandet av filmens historia hade effekten varit både bättre och större om Thomas drömmar inte hade visats. Redan vid den första drömbilden fick publiken som svar angående vad anledningen är till att de är där. Från början, när Thomas inser att han är fångad bakom stora murar och bakom finns en stor labyrint, vet vi som biopublik att det är någon/några som har för de dit. Det hade varit mycket bättre om den överraskningen hade kommit i slutet tillsammans med twisten (som jag vid det här laget hade tappat intresset för). Med den stora framgången filmen har fått kommer vi definitivt få se en uppföljare någon gång i framtiden.

Inga kommentarer: