tisdag 16 september 2014

En något senare uppdatering

En sen veckorapportering då den passerade veckan har varit full av val och plugg.

Bildberättelse på Tumblr 
Bildberättelsen fortsätter under veckan och avslutas på fredag. Har ni inte tagit en titt på den rekommenderar jag er att göra det här och nu.

Seriearbete
En serie vars manus blev klar under augusti, gick arbetet igång med ordentligt under veckan. Både blyertstecknande och tuschande flöt på riktigt ordentligt - tills jag skulle teckna en fisk. Det gick inte så bra utan en bild att utgå från. Att klockan dessutom var kl 2 mitt i natten kan också ha något med saken att göra.

Valet
Arbetarpartiets ros i en kapitalistisk flaska.
Fyra år går snabbare än vad många kan tro och i söndags var det dags för val av nytt styrande. Alliansen fick inget fortsatt stöd och Socialdemokraterna tar nu över rodret. Eller gör de som så? De fick flest röster men har ingen majoritet. De kommande dagarna återstår att se hur den nya regeringen kommer att se ut. Socialdemokraterna ringde för övrigt på dörren under valdagen och överlämnade en ros med uppmaningen att rösta. Tanken nu slog mig att det har inte varit någon som har ringt på dörren under valperioden och velat prata om politik. Det minns jag att jag hade förra gången det var val.

Mörkret i valet var Sverigedemokraternas framfart, med 12,9% av rösterna, blev Sveriges tredje största parti. En annan blir mörkrädd av vetskapen att det är så pass många som ändå har röstat på detta fientliga parti, som dessutom inte verkar veta vad de pratar om. På grund av detta resultatet uppdaterades Prickblad.se med en specialstripp. Återstår hur mörk framtiden kommer att bli...

"Sötma från naturliga källor" - Yeah...
Coca Cola Life
En ny läsk har dykt upp på hyllan. Det är Coca Colas försök att få konsumenter att tro de är nytta med deras nya läsk i grön burk. Innehåller både socker och sötningsmedlet Steviol glykosider och känns inte särskilt nyttig. Den smakar som en flytande halstablett och känns mindre sockrig. Färgen är det som påminner mest om den klassiska drycken.

1 kommentar:

Christer Holm sa...

Colan ser läskig ut, men jag gillar färgen..