söndag 21 september 2014

Spel som bör spelas och läsk som bör undvikas

Det har blivit en hel del studier under veckan. Tiden går snabbare än beräknad och plötsligt är det fredag. När jag försöker komma underfull med vad veckan faktiskt har bestått av blir jag fundersam. Under tiden börjar bloggen förvandlas till en blaskig sådan.

Tumblr serie
Bildserien avslutades i fredags. Hoppas ni har gillat den. Nu fortsätter uppdateringarna som vanligt med en slumpvis bild varje dag.

Theatrythm Final Fantasy Curtain Call (Limited Edition)
Spelet med den svårklingande titeln släpptes i fredags. Hur det är har jag ingen aning om. Mitt exemplar (som jag förhandsbokade) står i bokhyllan och är fortfarande inplastat. Jag hade tydligen förhandsbokat det eftersom jag anade att jag annars skulle glömma bort spelets existens (gillade för övrigt första spelet). Nu har inte tiden funnits där för att spela det. Kanske senare i veckan, kanske inte.

Best-läsk
Inte så bra som du tror.
En ny läsk har dykt upp i butikerna. Först trodde jag den var på tillfälligt besök men då jag har börjat se den lite här och där tycker jag det kan vara bra att tala om den. Det är läsken med märket Best. En väldigt billig läsk (mina två kostade 12kr inklusive pant men finns att få tag på billigare) med bland annat smakerna cola, apelsin, up (som 7up) och några till. Mitt test bestod av cola- och apelsin-smakern. Främst apelsinläsken såg väldigt misstänksam ut och smaken var riktigt illa av de båda. Rent smakmässigt avråder jag från de båda.

Det är en annan sak om läsken som jag vill ta upp - dess innehållsförteckning. Mycket riktigt innehåller en billig läsk både det ena om än det andra sötningsmedlet. På andra sorter står det bestämt vad innehållet är, även om dess E-nummer kan framstå som lustiga. Bland Best-läsken framstår det istället som om ett barn har skrivit innehållsförteckningen vilket gör mig orolig som konsument. Bland annat innehåller den Natriumbensoat som i sig inte är bra. Den efterföljande texten som ska beskriva mängden är den som får mig att bli mörkrädd. Den lyder; 
"Inom tillåtna gränser"

Det står verkligen så. Det får mig till att undra hur det kan komma sig att den ens får säljas i Sverige för det är inte någon ordentlig beskrivning av innehållet. Det är som att säga att Coca Cola innehåller "några sockerbitar". Min rekommendation är att undvika drycken. Inte nog med att det är en kemisats, den är inte heller god.

3 kommentarer:

Christer Holm sa...

Dricker inte läsk längre , men inte ens när jag drack som mest skulle jag få för mig att dricka den skiten.

Tur att någon offra sig så vi andra kan ha hälsan i behåll :P

Jimmy sa...

Nja, det blev bara två små klunkar. Tror du att jag verkligen vill dricka en främmande kemisk substans? Otroligt att någon överhuvudtaget vill dricka av den.

Daniel sa...

Jag provade att dricka BEST nu precis. Smakade utspädd cola. Gick att dricka, men det var knappt. Innehållsförteckningen var rent komiskt bristfällig.