lördag 25 juni 2016

Test av Dammsugare UltraPower ZB5022 - Del 2, Användning

Dags för ett nytt test av dammsugaren Electrolux UltraPower. Denna gång testade jag hur den fungerade i praktiken.

Se filmen om testet här.

Dammsugaren är förvånansvärt lätt och det går väldigt bra att komma åt jobbiga hörn. Den för dessutom inte särskilt mycket oväsen ifrån sig. Fördelen är också att vid en vanlig dammsugare kan det upplevas som om en stor tung kärra släpas med vid dammsugningen och städandet blir tungt. Eftersom Electrolux Ultrapower är sladdlös och väldigt lätt, blir städandet väldigt mycket enklare.

Det går att ställa in tre olika nivåer av styrkan och det är positivt vid dammsugning av t ex matta. Man ställer in genom att trycka på knappen nedanför Power-knappen och man hör på dammsugaren vilken nivå som är inställd.

Även lite större smuts och damm på golvet tog den utan större problem. Jag är dock fundersam över hur den tar större smuts. Jag lyckades dock städa upp några flingor med den.

Tömningen var väldigt lätt. Bara till att plocka bort ”magen” från dammsugaren och sedan tömma. Själva filtret går att tömma med hjälp av en spak och då är det en så kallad snabbtömning. Det går att tvätta rent den också.

Borsten behöver göras rent även den. Det räcker med att starta igång dammsugaren och trycka på knappen upptill i 5 sekunder för att få den ren. Om borsten fortfarande är smutsig, gör samma procedur en gång till.

En kort test om dammsugarens användning denna gång. En testvideo till om dammsugaren planerar jag att släppa. Hur den kommer se ut? Ja, det ser ni nästa vecka!

Inga kommentarer: