måndag 11 juli 2016

Tosia Bonnadagen 2016


Det blev oväntat mycket som jag köpte under Tosia Bonnadagarna som var i helgen. Strumporna var redan bestämt att jag skulle ha, likaså naturgodiset. Det blev väldigt mycket serier också!

Richard Svensson tipsade bland annat om "Världens Kung" och lyckades också hitta den på Tosia till mig. Har läst tre kapitel än så länge i den och hittills är jag bara positivt överraskad. En annan överraskning i serieväg var tidningen Karl-Alfred. Det fanns oerhört många olika serier i den, bland annat Prins Valiant, Ensamma Vargen (The Lone Ranger), Ben Bolt, Rip Kirby och Peggy Lett. Varje serie tog ett mittuppslag. Däremot själva Karl-Alfred var bara på baksidan av tidningen!

Båda Transformers-tidningarna hade jag sedan tidigare. Jag har redan hela serien komplett i engelsk utgåva (i samlarpärmar), men ibland ser jag om jag kan byta ut de nummer jag har av den svenska utgivningen då vissa av mina är trasiga. Min "Robot Master"-tidning hade skriven text på omslaget som inte såg så fint ut. Av den gröna tidningen saknades några sidor som hade lossnat i mitten av tidningen. Trots att tidningen jag köpte var inplastad visade det sig att den också saknade samma sidor! Jag gick inte tillbaka och klagade. Jag lät det vara. Kanske kan göra något annat med tidningen.

Area 88 är serien som spelet U. N. Squadron (SNES) är baserat på. Det är ett spel till SNESen som jag gillar väldigt mycket. Konstigt nog har jag inte läst något ur mangan förrän nu.

Alvfolket album nummer 9 (Elfquest) hade min syster när vi var barn. Den försvann av misstag till en loppislåda med flera andra serier som skulle behållas. Jag hittade de båda Compenium av Elfquest som kommit ut. Tydligen ska det komma flera och jag kände lite att jag inte har något vidare sug att binda upp mig på en ny serie. Däremot räcker det med detta albumet (har kollat på det varje år). Så jag köpte det nu. Jag är säker på att jag inte kommer att ångra mig.

Oväntat nog hittade jag även två DVD-filmer. Daniel Lenneér och jag pratade om Top Gun i ett sammanhang för inte så länge sedan och jag passade på att köpa den då den kostade 25 kronor. Starship Troopers kostade också 25 kronor. Det är en film jag gillade när jag kom.

Vanligtvis brukar jag gå en runda på Tosia när allt har stängts ner och se "förödelsen". Denna gång låter jag bli då jag är för trött sedan jag spelade in film med dammsugaren tidigare i morse (se tidigare inlägg). Jag har dessutom redan gått två omgångar idag och det får räcka.
Däremot reagerade jag på hur pass rent det förhållandevis brukar vara. Städarna städade på morgonen med start klockan två, men det brukar bli skräpigt ganska snabbt under söndagen ändå. Kanske berodde det denna gång på vädret. I lördags var det soligt, men söndagen mulet och några droppar kom.

En annan sak jag reagerade på var själva marknaden - den kändes som väldigt mycket mindre mot vad den brukar vara! Det var områden som var avstängda där det brukar finnas stånd och där det väl fanns stånd var det väldigt glest (tänker främst på gågatan). Det stora öltältet på torget (som fanns på plats på grund av Ronneby Summer Burst Festival, som slutade under helgen) tog upp en hel del plats. Den kändes många gånger väldigt felplacerad (kanske inte var det under lördagskvällen då fler personer är ute för att festa). Kanske blir det en förändring på detta nästa år.

Det var Tosia för i år. Återstår att se hur nästa års upplaga kommer att bli.

Inga kommentarer: